Hva er Mafiaspillet? Hvordan introdusere Mafiaspillet?

Sist oppdatert 8 måneder

Mafiaspillet er ett strategisk tekstbasert nettspill med mafia som tema for handlinger du utfører på spillet. Mafiaspillet kom online vinteren 2009 og har siden den gang etablert som seg en seriøs aktør innen sjangeren "norske tekstbasert mafiaspill." Som ny spiller starter du som rank "Ingen", men du vil kjapt klatre opp og frem i verdenen. Du vil ha mulighet til å velge mellom tre distinktive spillestiler slik at du kan tilpasse din opplevelse til hva du selv finner mest interessant. Disse er:

  • Angriper
    • Angriper er den eneste spesialiseringen som kan oppnå permanent 2-shot. Angripere har kortere ventetid på drap, billigere skudd og litt bedre overvåking. Passer for deg som vil spille solo eller i familie, dersom drap ønsker å være ditt største fokus. Merk at det er en vanskelig spesialisering å utnytte best mulig, men belønningen kan være stor.
  • Ranker
    • Ranker har bedre bonuser, kortere ventetider og er litt mer usynlige i spillet. De har mindre sjanse på å bli overvåket og kan være anonyme på flyturer. Rankere har tilgang til en daglig rankeboost og de mottar unike belønninger knytt til rankpoeng. Ranker er en god spesialisering som passer ulike spillestiler ettersom det er både defensive fordeler, men også god gevinst dersom du er veldig aktiv.
  • Økonom
    •  Økonomer har unik tilgang til børs i New York og kan tilby lån til andre spillere. Økonomer har bedre små bedrifter som sikrer de stabil tilgang på stresskofferter, kan kjøpe poeng automatisk fra markedsplassen og har fordeler knytt til eierskap av store bedrifter. Økonomer er en sterk spesialisering for solo-spillere, samtidig som familier tjener ekstra på å ha økonom som økonomiansvarlig.
Siden spillet har litt forskjellige retninger man kan nå kan man som spiller selv velge litt hva man ønsker å oppnå. Uavhengig av valget man tar finnes det nok av ting man kan konkurrere i og det naturlige for mange vil være å oppnå høyeste rank i spillet (Capo de tutti Capi), maks nivå i spesialisering, fullføre utfordringer og eliteutfordringer, samt konkurrere om plassering på Hall of Fame. For de som ønsker å strekke seg lengst for å skille seg ut fra andre spillere kan man konkurrere om plasser på Eliten (samling av spillere som har oppnådd høyest elitescore via eliteutfordringer), samt jobbe for å få rankstjerner til Capo de tutti Capi.

Mafiaspillet er også ett sosialt spill hvor man via medlemskap i gjenger/familier har tilgang til ekstra funksjonalitet og mulighet for familiekriger. I en familiekrig er målet å drepe flest mulig av medlemmene i motstanderfamilien og det er ofte her man ender opp med mest action. Det er kortere ventetider, billigere skudd og unike funksjoner som er tilgjengelig i en familiekrig. 

I tillegg til den vanlige spillingen (som er tilgjengelig både via pc og app) har man også tilgang til ett aktivt forum, samt muligheten for å opprette gruppechatter på tvers av spillere. De fleste aktive spillere bruker også Discord som kommunikasjon mellom seg. For mange er Mafiaspillet ett sosialt spill som man kombinerer med andre online aktiviteter.