Hva betyr det når jeg får booker på hotellknappen?

Sist oppdatert 10 måneder

En del spillere kan ha opplevd at de får opp teksten “Booker” på hotellknappen når de har trykket for å booke inn i hotell. Her følger en forklaring på hva det faktisk betyr.

Vanligvis så skjer det følgende:  Fra du trykker på knappen for å booke inn i hotell så blir det sendt en forespørsel fra deg til Mafiaspillet sin server, den behandler så forespørselen før den sender resultatet tilbake til deg. Resultatet i denne sammenhengen er at du har kommet deg inn i hotell. Dette går vanligvis så raskt at man ikke tenker særlig over det.

Enkelt sagt så indikerer “booker” at handlingen (ta meg inn i hotell) ikke er ferdig behandlet av serveren enda, men det vil også vise "booker" dersom handlingen ikke kommer frem til Mafiaspillet.
Den mest vanlige årsaken til at man får booker er som følgende:
  1. Du trykker på book hotell så raskt (mest vanlig på appen hvor du kan sitte klar på knapppen) at handlingen før du booker ikke er ferdig. En handling vil alltid måtte fullføres før neste starter. Merk at dette ikke er ett problem i seg selv ettersom de fleste handlinger er svært raske, dette kan man selv se på dersom man sjekker "Tid brukt server" under handlingsloggen.
  2. Lokale nettverksproblemer (f.eks ustabilt WIFI) eller mobildata.
  3. Problemer hos nettverksleverandør, f.eks du har internett fra Telenor, men de har problemer i aktuelt området.
  4. Nettverksproblemer som rammer Mafiaspillet, dette kan være problemer hos Cloudflare, problemer hos server leverandør, DDOS-angrep mot nettsiden osv.
  5. Faktisk feil i funksjonen book hotell.
Den enkleste måten du kan gjenskape "booker" er bare at du kobler enheten din (mobil / pc) fra nettet før du forsøker å booke hotell. Da vil du få opp "booker" fordi knappen registrerer at du har trykket, men selve handlingen vil ikke bli sendt til oss fordi du ikke har internett.

Punkt 2 og 3 vil vanligvis ramme ett mindre antall spillere samtidig, mens punkt 3 og 4 vil ramme en større andel spillere. Vi kan vanligvis se hvilket av disse punktene som står bak "booker" ettersom vi kan sjekke hvor mange som blir rammet samtidig. Dersom det kun er en spiller i ett gitt tidsrom som opplever "booker" er det sannsynligvis noe lokalt som forårsaker det, og man bør da ta skritt for å undersøke hva det kan være. Dersom det er punkt 3 eller 4 vil vi stenge drap frem til problemet er løst. I spesielle tilfeller kan det være aktuelt å stenge drap dersom det er rapportert store nettverksproblemer hos f.eks Telenor.